Menu
20 aug 2024

KLM x Stichting Met je hart

Aankondiging samenwerking KLM x Stichting Met je hart

Werken als steward(ess) biedt een avontuurlijke en dynamische werkomgeving. Echter zijn er situaties waarin het niet altijd raadzaam of mogelijk is om op 10 km hoogte te werken. Bijvoorbeeld bij ziekte of zwangerschap, waarbij zwangere stewardessen niet meer mogen vliegen vanaf het moment dat zij weten zwanger te zijn. Voor deze groep medewerkers zoekt KLM een andere tijdelijke functie die passend is bij haar/zijn inzetbaarheid. Deze medewerkers kunnen tijdelijk worden ingezet als vrijwilliger bij organisaties die zich inzetten voor maatschappelijke thema’s.

Stichting Met je hart x KLM

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat KLM weer gaat samenwerken met Stichting Met je hart. Stichting Met je hart zet zich in om de eenzaamheid onder zelfstandig wonende ouderen te doorbreken. De stichting werkt met lokale vrijwilligersteams in ongeveer 50 gemeenten in Nederland en heeft als ambitie jaarlijks uit te breiden met 5 tot 10 nieuwe gemeenten. Onze lokale vrijwilligers teams hebben structureel behoefte aan vrijwilligers voor uiteenlopende activiteiten waarbij KLM-medewerkers een mooie rol kunnen spelen. Hun kerncompetenties passen goed in deze rol voor stichting met je hart.

Werkzaamheden

Medewerkers van KLM zullen diverse vrijwilligersrollen vervullen, afgestemd op hun competenties/mogelijkheden en inzetbaarheid. Medewerkers van KLM kunnen bijvoorbeeld worden ingezet voor één-op-één contact met ouderen, het beheren van sociale media, het bellen van vrijwilligers en het onderhouden van het CRM-systeem. Het inzetten van je talent staat centraal!

KLM-kantoor ondersteuning

Om een vliegende start te maken, hebben we een speciaal ‘KLM-office’ opgericht.  Twee zwangere medewerkers van KLM ondersteunen de samenwerking bij Stichting Met je hart op kantoor.  Zij begeleiden het volledige proces van aanmelding, intake, matching en evaluatie. Daarnaast verzorgt het de benodigde administratie en documentatie. Deze nieuwe collega’s zijn afgelopen maand hartelijk ontvangen in het landelijke team van Met je hart!

Stichting Met je hart en KLM gaan dit initiatief aan met de intentie om hier een meerjarig, succesvol en duurzaam project van te maken.

Wil je niets missen?

Volg ons op social media of meld je aan voor de Met je hart nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en behaalde resultaten.